Reklama

Z zakonnej kuchni

Sałatka z kalafiorem

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

Składniki:

• kawałek kalafiora
• pomidor
• 2 jajka
• pęczek rzodkiewki
• mała puszka kukurydzy
• główka sałaty
• szczypiorek
• jogurt naturalny
• majonez
• sól
• curry

Wykonanie:

Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, podzielić na różyczki. Sałatę porwać na kawałki. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ósemki. Rzodkiewki pokroić na plasterki. Pokroić jajka. Dodać odsączoną kukurydzę i posiekany szczypiorek.

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

Przygotować sos: jogurt zmieszać z majonezem, dodać sól i pół łyżeczki curry.

Polać nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem.

2014-04-28 14:24

Oceń: 0 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Kuchnia włoska

Kojarzy się ze słońcem i wakacjami. Jeśli chcemy mieć choć namiastkę tego w naszej kuchni, sięgnijmy po przepisy na domową pizzę i lazanie.
CZYTAJ DALEJ

Nowenna przed Uroczystością Zwiastowania Pańskiego

[ TEMATY ]

nowenna

Zwiastowanie Pańskie

Martin Schongauer, „Zwiastowanie”(XV w.)/fot. Graziako

Zapraszamy do włączenia się w nowennę w intencji dzieci zagrożonych aborcją. Do odmawiania przed Uroczystością Zwiastowania Pańskiego (16-24 marca) lub w dowolnym terminie.

Modlitwa Jana Pawła II w intencji obrony życia
CZYTAJ DALEJ

Polki wskoczyły na podium w sztafecie 4x400 m mistrzostw świata

2025-03-23 15:22

[ TEMATY ]

medal

mistrzostwa świata

sztafeta

podium

Adobe Stock

Sztafeta

Sztafeta

Polki zdobyły srebrny medal w sztafecie 4x400 m na zakończenie lekkoatletycznych halowych mistrzostw świata w Nankinie. Wygrały Amerykanki, a trzecie były Australijki.

Amerykanki Quanera Hayes, Bailey Lear, Rosey Effiong i Alexis Holmes z USA triumfowały czasem 3.27,45. Justyna Święty-Ersetic, Aleksandra Formella, Anastazja Kuś i Anna Maria Gryc uzyskały wynik 3.32,05. Biało-czerwone wyprzedziły Australijki o 0,6 sekundy. Czwarte były Chinki, a piąte miejsce zajęły reprezentantki Sri Lanki.
CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję