Reklama

Z zakonnej kuchni

Pianka z czerwonej porzeczki

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

SKŁADNIKI:
30 dag czerwonej porzeczki
2 białka jaj
10 dag cukru

WYKONANIE:
Usuń ogonki i szypułki porzeczek. Owoce umyj i odsącz z wody. Białka ubij na sztywno. Dodaj do nich cukier i dalej ubijaj. Dodaj porzeczki i ucieraj wszystko na gładką masę. Piankę wyłóż do pucharków. Udekoruj biszkoptami lub suchymi waflami i gałązką porzeczki.

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

2022-07-19 14:01

Ocena: +3 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Galaretka do herbaty

SKŁADNIKI: 3 l czerwonej porzeczki ok. 1 kg cukru
CZYTAJ DALEJ

Co oznacza posypanie głów popiołem?

Pytanie czytelnika: W liturgii Środy Popielcowej jest obrzęd posypania głów popiołem. Co oznacza ten gest? Jakie ma on znaczenie dla naszego życia?
CZYTAJ DALEJ

Kard. Ryś: pojednania z Bogiem nie da się kupić!

2025-03-05 19:30

[ TEMATY ]

archidiecezja łódzka

Julia Saganiak

– Dramatem tych, którzy oddają jałmużnę, modlą się i poszczą na pokaz jest to, że już odebrali swoją nagrodę - mówił kard. Ryś w Środę Popielcową.
CZYTAJ DALEJ
Przejdź teraz
REKLAMA: Artykuł wyświetli się za 15 sekund

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję