Składniki:
15-20 dag pieczarek
1 cebula
3-4 dag masła
3 łyżeczki tartej bułki
natka pietruszki
1 żółtko
3 dag żółtego sera
pomidor
sól
pieprz
Wykonanie:
Pieczarki umyć, osączyć, oddzielić kapelusze, a trzony drobno posiekać. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle, ale nie rumienić. Posiekane trzony pieczarek wymieszać z cebulą, tartą bułką, żółtkiem, zieloną pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić kopiasto kapelusze pieczarek, ułożyć na brytfannie, skropić masłem i na każdym położyć mały plasterek sera. Zapiec. Gdy pieczarki lekko się zrumienią, wyjąć z pieca i podawać gorące na półmisku, udekorowane zieloną pietruszką i ćwiartkami pomidora.
Pomóż w rozwoju naszego portalu